Memóriakártya mobiltelefonokba

SD memóriakártyaMicroSD memóriakártyaCompactFlash memóriakártyaMemoryStick memóriakártya
2023. február. 08. szerda 10:42

Memóriakártya mobiltelefonokba

Napjainkban már szinte mindenkinek van mobiltelefonja és abból is az okos telefon amelyekben fényképezőgépet kamerát találhatunk, a legtöbbel már nagyon nagy felbontású képeket készíthetünk és nagy-felbontású videókat amelyeknek nagy kapacitású memóriára van szükségük. A legtöbb okos-telefon rendelkezik memóriakártya bővítési lehetőséggel amivel a meglévő memóriáját bővíthetjük a telefonunknak. Ha esetleg nem tudnánk, hogy milyen memóriakártya foglalata van a telefonunknak nézzük meg a használati utasítást vagy nézzük meg a foglalat környékén nincs-e feltüntetve. A legtöbb telefonba microSD memóriakártya foglalat van. Főleg a mérete miatt terjedt el ez a memóriakártya és az olcsósága is nagy előnyben részesíti a többi kártyával szemben, hasonló mini kártyája a Sony-nak volt, de mivel ezek a telefonok szinte teljesen kiestek a piacról így a kártya is egyre jobban feledésbe merül, így maradt mindenkinek a microSD. 


Ha szeretnénk megnézni webáruházunk microSd memóriakártya kínálatát akkor kattintsunk a képre:

MicroSD memóriakártya mobiltelefonokba
A képen láthatunk bal oldalt egy microSD adaptert amelyre akkor lehet szükségünk, ha laptopunkban csak SD kártya olvasónk van így az átalakító segítségével használhatjuk a microSD kártyánkat is az SD foglalatban, jól jöhet még akkor is egy ilyen átalakító ha több készülékben szeretnénk használni a memóriakártyánkat, mondjuk a telefonunk mellett néha szeretnénk betenni a memóriakártyát a diitális fényképezőgépünkbe vagy tabletünkbe. Jobb oldalt pedig láthatjuk a microSD memóriakártyát.

Milyen jelöléseket találhatunk a microSD kártyán és mit jelentenek?
1. A képen látható nagy SP tűnhet fel először, ennekigazából most semmi jelentősége, mert ez csak a márkája a képen látható memóriakártyának mégpedig a Silicon Power

2. microSD vagyis a kártyának a típusát is feltüntetik a gyártók és a kártya alatt láthatunk egy HC jelölést ami a High Capacity rövidítése vagyis nagy kapacitású, ez nem csak azt jelenti, hogy nagy a kapacitása a memóriakártyánknak hanem a formátuma is más a kártyának amelyet egyes régebbi készülékek nem támogatnak. A 4GB feletti SD és microSD memóriakártyák már mind SDHC memóriakártyák, de 4Gb-os kártyából létezik HC és normál is. 

3. C10 ez a jelölés a memóriakártyánk gyorsaságát jelenti alap esetben c1-c10 ig van mértékegységezve a memóriakártyák gyorsasága, de vásárolhatunk ennél jóval gyorsabbakat is, de a class jelölést csak 10-ig jelölik, mit is jelent ez a class szám: A c10-es kártya esetében azt jelenti, hogy minimum 10MB/másodperc olvasási és írási sebességre kell képesnek lennie, természetesen lehet, gyorsabb is, de ez a minimuma amit tudnia kell, ha ezt nem tudja a kártyánk akkor már kérhetjük a garanciális cseréjét. Az ennél gyorsabb kártyákra is a C10 van feltüntetve és plusz jelzőkkel látják el mint az extreme, ultra, amik akár 95MB/másodperc olvasási sebességre is képesek. 

4. GB jelenleg a képen nem láthatjuk a számot, de alap esetben ez így szokott kinézni: 16GB ami a memóriakártya kapacitását jelöli, napjainkban már a 64GB és 128GB is kelendő termék, bár ezek az áruk miatt még nem közkedveltek és egy normál felhasználónak bőven elegendő a 16-32Gb memóriakártya is amihez a legtöbb esetben még társul a mobiltelefon belső memóriája is. Egy 32GB-os memóriakártyára akár több ezer kép fér és videóból is sokat tárolhatunk telefonunkon. 


vissza
Márkák
Maxell memóriakártya rendelés
Kingston memóriakártya rendelés
MediaRange memóriakártya rendelés
SanDisk memóriakártya rendelés
TDK memóriakártya rendelés
Samsung memóriakártya rendelés
Intenso memóriakártya rendelés
Omega memóriakártya rendelés
Legolcsóbb termékek
Friss hírek

www.memoriakartya.eu