Memóriakártya mobiltelefonokba

SD memóriakártyaMicroSD memóriakártyaCompactFlash memóriakártyaMemoryStick memóriakártya
2018. augusztus. 20. hétfő 05:01

Memóriakártya mobiltelefonokba

Napjainkban már szinte mindenkinek van mobiltelefonja és abból is az okos telefon amelyekben fényképezőgépet kamerát találhatunk, a legtöbbel már nagyon nagy felbontású képeket készíthetünk és nagy-felbontású videókat amelyeknek nagy kapacitású memóriára van szükségük. A legtöbb okos-telefon rendelkezik memóriakártya bővítési lehetőséggel amivel a meglévő memóriáját bővíthetjük a telefonunknak. Ha esetleg nem tudnánk, hogy milyen memóriakártya foglalata van a telefonunknak nézzük meg a használati utasítást vagy nézzük meg a foglalat környékén nincs-e feltüntetve. A legtöbb telefonba microSD memóriakártya foglalat van. Főleg a mérete miatt terjedt el ez a memóriakártya és az olcsósága is nagy előnyben részesíti a többi kártyával szemben, hasonló mini kártyája a Sony-nak volt, de mivel ezek a telefonok szinte teljesen kiestek a piacról így a kártya is egyre jobban feledésbe merül, így maradt mindenkinek a microSD. 


Ha szeretnénk megnézni webáruházunk microSd memóriakártya kínálatát akkor kattintsunk a képre:

MicroSD memóriakártya mobiltelefonokba
A képen láthatunk bal oldalt egy microSD adaptert amelyre akkor lehet szükségünk, ha laptopunkban csak SD kártya olvasónk van így az átalakító segítségével használhatjuk a microSD kártyánkat is az SD foglalatban, jól jöhet még akkor is egy ilyen átalakító ha több készülékben szeretnénk használni a memóriakártyánkat, mondjuk a telefonunk mellett néha szeretnénk betenni a memóriakártyát a diitális fényképezőgépünkbe vagy tabletünkbe. Jobb oldalt pedig láthatjuk a microSD memóriakártyát.

Milyen jelöléseket találhatunk a microSD kártyán és mit jelentenek?
1. A képen látható nagy SP tűnhet fel először, ennekigazából most semmi jelentősége, mert ez csak a márkája a képen látható memóriakártyának mégpedig a Silicon Power

2. microSD vagyis a kártyának a típusát is feltüntetik a gyártók és a kártya alatt láthatunk egy HC jelölést ami a High Capacity rövidítése vagyis nagy kapacitású, ez nem csak azt jelenti, hogy nagy a kapacitása a memóriakártyánknak hanem a formátuma is más a kártyának amelyet egyes régebbi készülékek nem támogatnak. A 4GB feletti SD és microSD memóriakártyák már mind SDHC memóriakártyák, de 4Gb-os kártyából létezik HC és normál is. 

3. C10 ez a jelölés a memóriakártyánk gyorsaságát jelenti alap esetben c1-c10 ig van mértékegységezve a memóriakártyák gyorsasága, de vásárolhatunk ennél jóval gyorsabbakat is, de a class jelölést csak 10-ig jelölik, mit is jelent ez a class szám: A c10-es kártya esetében azt jelenti, hogy minimum 10MB/másodperc olvasási és írási sebességre kell képesnek lennie, természetesen lehet, gyorsabb is, de ez a minimuma amit tudnia kell, ha ezt nem tudja a kártyánk akkor már kérhetjük a garanciális cseréjét. Az ennél gyorsabb kártyákra is a C10 van feltüntetve és plusz jelzőkkel látják el mint az extreme, ultra, amik akár 95MB/másodperc olvasási sebességre is képesek. 

4. GB jelenleg a képen nem láthatjuk a számot, de alap esetben ez így szokott kinézni: 16GB ami a memóriakártya kapacitását jelöli, napjainkban már a 64GB és 128GB is kelendő termék, bár ezek az áruk miatt még nem közkedveltek és egy normál felhasználónak bőven elegendő a 16-32Gb memóriakártya is amihez a legtöbb esetben még társul a mobiltelefon belső memóriája is. Egy 32GB-os memóriakártyára akár több ezer kép fér és videóból is sokat tárolhatunk telefonunkon. 


vissza

www.memoriakartya.eu